Posted by: pakupayung58 | 22 April 2010

Calon BN PRU Ke 13 bagi P94 Hulu Selangor tetap calon MIC?

PRK P94 Parlimen Hulu Selangor yang akan diadakan pada 25.4.2010 telah menyaksikan UMNO (Baru) Hulu Selangor telah tewas dalam usaha meletakkan calonya pada PRK berkenaan.Semangat yang berkobar-kobar dalam perjuangan singkat berkenaan telah terkubur dengan P.Kamalanadhan dinobatkan sebagai calon MIC mewakili BN. Berderailah air mata pejuang-pejuangnya menghadapi kenyataan tersebut.

Pada pertembungan pusingan pertama diantara UMNO ( Baru ) dan MIC dalam usaha meletakkan calon mewakili BN telah dikuasai oleh MIC. Pada hari penamaan calon empat nama telah disenarai calon yang bakal bertanding merebut kerusi P 94 Parlimen Hulu Selangor. Calon PKR Dato’ Zaid Ibrahim dan Calon BN P.Kamalanadhan kelihatan tersenyum bergambar, namun dua calon bebas Johan Mohd Diah dan Chandran agak sukar digambarkan situasinya.

Tok-tok dalang telah memulakan wayang kulitnya dengan pengumuman Chandran menarik diri dari bertanding dan diikuti Johan Mohd Diah menarik diri. Kini pertembungan
satu lawan satu diantara calon PKR dan BN. Pak-pak Kadok UMNO ( Baru ) mula mengatur strategi bagi menyerang lawan. Melontar botol arak keudara malangnya terhempas kekepala sendiri dan lebeh malang sejarah semua PM Malaysia turut dikaitkan dengan botol,kecuali Pak Lah. Tidak terkecuali, lain lain menteri turut terpalit.

Arak memang memabukkan namun pak kaduk UMNO ( Baru ) yang tak minum pun mabuk angkara PRK P94 ini. Pak-pak Kaduk UMNO ( Baru ) dan tok dalang wayang kulitnya akan terus bekarya menjelang tarikh pembuangan undi pada 25.4.2010.
Namun Pak Kadok UMNO ( Baru ) dan Tok Dalang wayang kulitnya terlupa jika PRK P 94 Hulu Selangor ini dimenangi BN, wakil MIC P. Kamalanadhan menjadi ahli parlimen, Pak kadok akan tewas seterusnya pada PRU ke 13 nanti untuk melihat calon UMNO (Baru) bertanding.

JIka calon BN P. Kamalanadhan tewas, harapan untuk melihat calon UMNO ( Baru ) diletakkan bertanding pada PRU ke 13 nanti mungkin menjadi perhatian Najid. Jika tidak mahu menjadi Pak Kadok berterusan, UMNO (Baru) Hulu Selangor perlu bekerja keras bagi mempastikan calon BN dari MIC ini tewas PRK ini. Fikirkanlah wahai Pak Kadok dan Tok Dalang UMNO ( Baru ).

.mns..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: